UUSI TIE

25.05.2021

Kyläyhdistys on tehnyt kunnalle ehdotuksen uuden tieyhteyden avaamiseksi Gumbotieltä Hitåntielle. Tämä Uusi Vainuddintie on 3460m pitkä tie Gumbosta Vainuddeniin ja sen varrella olisi myös kevyen liikenteen väylä. Tie parantaa kunnan kaavaileman uuden uimarannan saavutettavuutta ja tasoittaa kasvavaa liikennemäärää Vainuddintiellä. 


Vuonna 2019 kyläyhdistys teki ehdotuksen Sipoon kunnalle uuden tieyhteyden avaamiseksi Gumbontieltä Hitåntielle. Tämä uusi tie, nimeltään Uusi Vainuddintie, parantaa kunnan kaavaileman uuden uimarannan( os. vainuddintie saavutettavuutta, mahdollistaa liikennöinnin Vainuddintien itäpäässä sijaitseville kiinteistöille, lisää mahdollista rakennusoikeutta Tippiksentien-Petäjäpuron alueella nykyisten suunnitelmien mukaan. Lisäksi liikenne taidegalleria Konst och Formiin ja sen naapurissa sijaitsevaan Hantverksfabrikeniin ohjataan uuden tien kautta. Uusi Vainuddintie muodostaa kehätien, joka tasoittaa kasvavaa liikennemäärää Gumbontiellä ja Vainuddintiellä ja parantaa merkittävästi liikenne- ja pelastusturvallisuutta.

Tien suunnittelu on aloitettu ja kunta on varannut suunnittelurahoituksen Gumbotien liittymän suunnitteluun vuoden 2021 budjettiin. Kyläyhdistyksen puheenjohtaja vastaa tämän hankkeen osalta yhteydenpidosta ja tiedottamisesta. 

Kyläyhdistyksen ehdotus toukokuussa 2019
Kyläyhdistyksen ehdotus toukokuussa 2019